Poročilo o dogodku: Olimpijski dan na Osnovni šoli 3, Murska Sobota

Nahajate se tukaj

četrtek, 4. Julij 2024

Murska Sobota, 21. junij 2024 – Na Osnovni šoli 3 v Murski Soboti smo danes obeležili Olimpijski dan z vrsto športnih in izobraževalnih aktivnosti, ki so povezale učence, učitelje in posebno gostjo – Urško Martinec, že vrsto let proglašeno za najboljšo športnico Mestne občine Murska Sobota. Dogodek je bil organiziran s strani Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Murska Sobota v sodelovanju z Osnovno šolo 3 Murska Sobota. Moderator dogodka je bil Mario Čep.

Program dogodka

Dogodek se je začel ob 10. uri z zbiranjem udeležencev. Učenci, učenke, pedagogi ter gostje so se zbrali na šolskem igrišču, kjer je vse prisotne pozdravil moderator Mario Čep in predstavil program. Poudaril je pomembnost Olimpijskega dne, ki obeležuje ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in rojstvo sodobnih olimpijskih iger.

Srečanje z najboljšo športnico MO Murska Sobota

Ob 10:15 se je začel pogovor z našo gostjo, Urško Martinec, ki je z navdušenjem delila svoje športne začetke, najljubše športne spomine ter izzive pri usklajevanju šolskih in športnih obveznosti. Učenci so pozorno poslušali, saj so sledila vprašanja iz olimpijskega kviza, kjer so pokazali svoje znanje o olimpijskih igrah in simbolih.

Podelitev portreta in fotografiranje

Ob 10:45 je sledila slovesna predaja in podpis portreta Urške Martinec šoli. Dogodek je bil ovekovečen s skupinsko fotografijo. Nato smo se ob 10:50 podali na štart olimpijskega teka. Med igranjem olimpijske himne ob 10:58, je Urška Martinec pred štartom teka še enkrat nagovorila udeležence in se z njimi posnela selfie.

Olimpijski tek

Točno ob 11:00 se je začel olimpijski tek. Tek je bil simboličen in netekmovalne narave, tempo pa je držala gostja športnica. Ob prihodu na cilj so bili vsi udeleženci nagrajeni s kolajnami, sladoledom in vaflji, ki so jih podeljevali učitelji, gostje in organizatorji.

Zaključek dogodka

Dogodek se je zaključil ob 12:00. Udeleženci so domov odšli polni novih vtisov in znanja o olimpijskih vrednotah. Praznovanje Olimpijskega dne na Osnovni šoli 3 v Murski Soboti je bilo odlično organizirano in je prispevalo k ozaveščanju o pomembnosti športa, aktivnega življenjskega sloga ter olimpijskih vrednot: odličnosti, prijateljstva in spoštovanja.

Zahvala

Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije se zahvaljuje vsem sodelujočim, posebej pa Osnovni šoli 3, Murska Sobota, za gostoljubje in podporo pri organizaciji dogodka. Zahvala gre tudi Urški Martinec, ki je s svojo prisotnostjo in deljenjem izkušenj navdihnila mlade športnike.

 

Fotogalerija