Podelili smo priznanja najboljšim športnikom in športnicam v Mestni občini Murska Sobota za leto 2016

Nahajate se tukaj

torek, 31. Januar 2017

V četrtek 26. januarja je v Grajski dvorani murskosoboškega gradu potekala že 26. podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnicam in športnim ekipam Mestne občine Murska Sobota za leto 2016. Organizatorji prireditve so bili Mestna občina Murska Sobota, Športna zveza Murska Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Priznanja sta podelila župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednik Športne zveze Murska Sobota Andrej Gomboši.

Najboljše športnice in najboljši športniki v MO Murska Sobota

Najboljša športnica leta 2016 je postala gimnastičarka Asja Benčec, ki je članica mladinske reprezentance Slovenije v skokih na velikem trampolinu. V letu 2016 je zasedla prvo mesto na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi. Na drugem mestu je športna plesalka Tjaša Gazdag, ki je ena najuspešnejših plesalk disco danca v Sloveniji. Tretje mesto je pripadlo karateistki Fioni Zečiri, tekmovalki Karate kluba Murska Sobota, ki je v letu 2016 opravila izpit za mojstrski-črni pas.

Priznanje za najboljšega športnika v MOMS v letu 2016 je prejel Jure Kuhar. Jure se z rokoborbo ukvarja že 25 let in je najboljši  slovenski rokoborec zadnjih deset let. Drugo mesto je pripadlo Tilenu Džafiću, članu slovenske kickboxing  reprezentance in državnemu prvaku v kickboxingu v letu 2016, tretje mesto pa je osvojil Gorazd Flisar, član odbojkarske ekipe Panvite Pomgrad. Gorazd skozi vsa leta sodi med najboljše blokerje slovenske odbojkarske lige.

Najboljše športne ekipe med posamičnimi športi

Prvo mesto je zasedlo Rokoborsko društvo Sobota, ki deluje že 40 let in dosega odlične rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. V letu 2016 so tekmovalci osvojili kar 93 medalj. Član društva je tudi Stanislav Šernek, ki je sodil na Olimpijskih igrah RIO 2016. Na drugem mestu je Plesni klub Zeko, katerega člani so v letu 2016 osvojili rekordno število naslovov državnega prvaka, kot tudi število medalj. Tretje mesto pa je pripadlo Šahovskemu društvu Radenska – Pomgrad Murska Sobota, ki je bil v letu 2016 proglašeno za najboljši klub v Sloveniji.

Najboljše športne ekipe med kolektivnimi športi

Priznanje za najboljšo moško športno ekipo med kolektivnimi športi je prejel Odbojkarski klub Panvita-Pomgrad Murska Sobota, ki s člansko ekipo nastopa v 1. državni ligi. V državnem prvenstvu je članska ekipa Panvita Pomgrad v letu 2016 zasedla 3. mesto in si nadela bronasto medaljo. Drugo mesto je zasedlo Društvo Nogometna šola Mura,  tretje pa Košarkarski klub Radenska Creativ.

Priznanje za najboljšo žensko športno ekipo med kolektivnimi športi je pripadlo Ženskemu košarkarskemu klubu Pomurje, drugo mesto je zasedel Ženski odbojkarski klub Murska Sobota, tretje mesto pa je zasedel Namiznoteniški klub Sobota - ženska ekipa.

Naj športnici in športnika šolskega športa

Najboljši športnici v šolskem športu sta postali Blaža Čeh in Maja Čopi. Blaža Čeh je učenka osmega razreda Osnovne šole III Murska Sobota.  Je ena izmed najboljših košarkaric v svoji starostni kategoriji, izvrstne rezultate pa dosega tudi v atletiki. Maja Čopi obiskuje osmi razred Osnovne šole II. V letu 2016 je e osvojila 1. mesto na državnem tekmovanju  v skupnem seštevku akrobatike, male in velike prožne ponjave

Za najboljša športnika v šolskem športu sta bila izbrana učenca Vid Lunežnik in Jure Sočič. Vid Lunežnik je v letu 2016 obiskoval 8. razred Osnovne šole I Murska Sobota ter v svoji kategoriji osvojil tudi naslov osnovnošolskega državnega prvaka. Jure Sočič je učenec 9. a razreda Osnovne šole III Murska Sobota. V letu 2016 je osvojil 1. mesto in naslov državnega prvaka v finalu šolskega državnega prvenstva v streljanju z zračno puško.

Priznanje za športne dosežke v minulem letu sta prejeli Osnovna šola I in IV Murska Sobota.

Športni dosežki v športu invalidov

Na področju športa invalidov sta priznanje prejela Boštjan Vogrinčič, igralec goalballa, ki je sodeloval že na štirih para-olimpijskih igrah ter Damjan Šebjan, ki je osvojil številna priznanja kot član slovenske košarkarske reprezentance gluhih.

Posebno priznanje za dosežke v športni dejavnosti  je prejel akrobatski pilot Peter Podlunšek, osemkratni državni prvak v tekmovalnem, akrobatskem letenju. Podlunšek nastopa v razredu Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race.

Fotogalerija