Uspešno zaključen dogodek Slovenska bakla v Murski Soboti

Nahajate se tukaj

petek, 17. Maj 2024

Mestna občina Murska Sobota se je tudi letos pridružila projektu Slovenska bakla, ki med 17. aprilom in 14. julijem 2024 potuje po Sloveniji. Namen tega projekta je promocija športa, olimpijskih vrednot in simbolov ter izražanje podpore slovenskim olimpijcem, ki bodo Slovenijo zastopali na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024.

V Murski Soboti smo v soboto, 20. aprila 2024, ob 15.00 ob Soboškem jezeru gostili olimpijsko baklo. Dogodek, ki sta ga organizirala Športna zveza Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport, je pritegnil številne športne navdušence in člane lokalnih športnih društev. Ti so s ponosom ponesli baklo in tekli en krog po stezi okoli gibalnega parka.

Zbrali smo se pri gibalnem parku nasproti Expana, kjer je vsak sodelujoči pretekel en krog po stezi. Teklo je trinajst športnih društev in Društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota. Po 14 predajah se je karavana več kot stotih tekačev ob spremstvu domačega OKS-ZŠZ kombija, podala na polkrožno pot okoli jezera do Expana. Opazovali smo lahko tekače vseh starosti, ki so v spremstvu Urške Martinec, odlične predstavnice Atletskega kluba Pomurje, predali baklo parašportniku Marinu Keglu. Zaključna slovesnost s pozdravom podžupana mestne občine dr. Timija Gomboca je potekala ob prelepem pogledu na Soboško jezero, kjer nas je ponovno pozdravilo sonce. S skupinsko sliko smo tako zapečatili še zadnjo minuto pred zasluženim nedeljskim počitkom.

Sodelujoča športna društva:
Atletski Klub Pomurje
NŠ Mura
Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota
Pomurski atletski klub
Košarkarski klub Murska Sobota
NTK Sobota
Športni klub Pomurje DESET
Rokometni Klub Pomurje
ŽKK Pomurje
Ženski odbojkarski klub Murska Sobota
Judo klub Murska Sobota
Rokoborba Murska Sobota
Teniški klub Murska Sobota
Društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota
Dogodek je bil zaključen s skupinskim tekom in kratkim programom, ki je poudaril pomen športa in olimpijskih vrednot. Mestna občina Murska Sobota je s tem dogodkom ponovno izkazala svojo podporo slovenskim olimpijcem in se zavezala k promociji športa v lokalni skupnosti.

Iskrena hvala vsem udeležencem za njihov prispevek k promociji športa in podpori našim olimpijcem.

Fotogalerija