Razglasitev in podelitev plaket najboljšim športnicam, športnikom in športnim kolektivov v Mestni občini Murska Sobota za leto 2002

Nahajate se tukaj

petek, 20. December 2002

Najboljše športnice v mestni občini Murska Sobota v letu 2002:

 1. MAJA DULAR - članica Strelske družine Pomurke Mestne industrije Murska Sobota, športnica državnega razreda za dosežke v streljanju na državnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih ter državni reprezentanci v samostrelu in zračni puški
 2. MIRA SVETINA - članica Košarkarskega kluba Pomurje Skiny Murska Sobota, športnica državnega razreda, pomembna igralka v klubskih vrstah, članica državne reprezentance do 20 let.
 3. KARMEN GRNJAK, članica Atletskega kluba Pomurje Murska Sobota, športnica mladinskega razreda, ena najboljših slovenskih skakalk med mladimi, državna reprezentantka v atletiki

Najboljši športniki v mestni občini v letu 2002:

 1. BORUT HORVAT - član kajak kanu kluba Mura iz kroga, športnik mednarodnega razreda, lastnik številnih odličij z najvišjih tekmovanj, letos bron s svetovnega prvenstva v spustu v moštveni vožnji.
 2. BOJAN ROPOŠA - član Namiznoteniškega kluba Sobota iz Murske Sobote, športnik državnega razreda, eden najboljših igralcev namiznega tenisa v mladi generaciji, prisoten v mladinskih in članskih vrstah.
 3. PETER PODLUNŠEK - član Aerokluba Murska Sobota, športnik v disciplini akrobatskega letenja, ki kroji vrh v tej disciplini v Sloveniji in se ponaša z vrhunskimi dosežki v državnem in mednarodnem merilu.

V letošnjem letu sta bila opazna izjemna rezultata športnikov invalidov, ki sta nastopala v državnih reprezentancah v košarki in in sicer:

 1. DAMJAN ŠEBJAN - je z reprezentanco Slovenije - gluhi v košarki osvojil v Atenah na svetovnem prvenstvu 3. mesto,
 2. BOŠTJAN VOGRINČIČ - je z reprezentanco Slovenije v golbalu v Rio de Janeiru na svetovnem prvenstvu osvojil 3. mesto

Najboljši športni kolektivi v mestni občini v letu 2002 :

 1. NAMIZNOTENIŠKI KLUB SOBOTA MURSKA SOBOTA - za dobro delo z mladimi, saj so osvojili vse naslove med mlajšimi kategorijami v Sloveniji in imajo osem kategoriziranih športnikov , s člansko vrsto pa uspešno nastopajo v domačem prvenstvu in na mednarodnih tekmovanjih.
 2. KOŠARKARSKI KLUB RADENSKA CREATIV MURSKA SOBOTA - prejema plaketo za dobro delo z mladimi košarkarskimi selekcijami ter ima v svojih vrstah tudi državne reprezentance, članska ekipa pa uspešno nastopa v I.B ligi.
 3. ODBOJKARSKI KLUB POMURJE MURSKA SOBOTA - je v letošnjem letu dosegel v članski državni ligi četrto mesto, dva člana pa sta nastopala v reprezentanci Slovenije in je na ta način še vedno eden iz najboljših športnih kolektivov v naši sredini.