Pogodba za regijsko pisarno Murska Sobota je podpisana

Nahajate se tukaj

torek, 20. Junij 2023

V torek, 13. junija 2023 so predstavniki regijskih pisarn skupaj s podpredsednikom OKS-ZŠZ za področje športa za vse v Športni hiši BTC v Ljubljani podpisali pogodbe za mandatno obdobje 2023-2026.

Izvršni odbor OKS-ZŠZ je namreč na svoji redni seji 10. maja letos imenoval 15 občinskih športnih zvez za regijske pisarne v mandatnem obdobju 2023 – 2026. Takrat je padla tudi odločitev, da se dve od petnajstih regijskih pisarn, to sta žalska in regijska pisarna v Moravskih toplicah, ki doslej nista bili locirani v upravnem središču statistične regije, selita v Celje oziroma v Mursko Soboto. Predlog je bil pripravljen na osnovi analize in pogovorov s predstavniki športnih zvez in župani ter zaradi uskladitve regij OKS s statističnimi regijami.
 
S podpisom pogodbe je tako formalno končana selitev regijske pisarne iz Moravskih Toplic v Mursko Soboto kot upravno središče Pomurske regije. Regijska pisarna v Murski Soboti bo še naprej pokrivala območje 27 pomurskih občin.
V mandatnem obdobju 2023-2026 bo torej delovalo 15 regijskih pisarn OKS-ZŠZ, ki so pomemben člen v organizaciji OKS-ZŠZ in preko katerih krovna športna organizacija uresničuje svoje poslanstvo, strategijo in cilje na lokalni ravni.  

Fotogalerija