Podelitev plaket Športne zveze Murska Sobota

Nahajate se tukaj

ponedeljek, 1. Junij 2015

19. seje skupščine Športne zveze Murska Sobota

Murska Sobota, 25. 5. 2015

Foto: Geza Grabar in Tonček Gider

Plakete Športne zeve Murska Sobota 2015

 1. ATLETSKI KLUB PANVITA MURSKA SOBOTA
  50.OBLETNICA KLUBA 1965-2015 

  Pogled na celotni razvoj atletike v našem mestu nas lahko navdahne s ponosom. Pomembno vlogo je pri tem odigral Atletski klub s svojim 50-letnim vložkom od leta 1965 pa vse do letošnjega leta – 2015. Skozi vadbeni proces, tekmovanja in druge oblike je šlo veliko atletov in atletinj, njihov razvoj so spremljali in nadzorovali številni atletski trenerji, vključevali so se tudi drugi športni delavci. Atleti in atletinje se ponašajo s številnimi visokimi uvrstitvami na državnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih ter reprezentančnimi nastopi ter kategoriziranimi športniki. 
 2. FRANC BOROVNJAK
  ZA USPEŠNO DELO V DRUŠTVU V DRUŠTVU PARAPLEGIKOV
  V Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije opravlja delo športnega referenta, torej skrbi za organizacijo treningov in tekmovanj v: streljanju, kegljanju, atletiki, ralliyu, ribolovu, šahu, pikadu in drugih športnih. Pod njegovim vodstvom so bili tekmovalci uspešni v streljanju z 2. mestom – pištola, ekipno so osvojili 1. mesto v ligaškem tekmovanju, na meddruštvenem tekmovanju v kegljanju so bili četrti, v ribolovu pa tretji.
 3. DAVORIN DERVARIČ
  ZA USPEŠNO DELO V DRUŠTVU CEREBRALNE PARALIZE

  Ustanovitelj Sončka – Športnega društva cerebralne paralize, je tudi predsednik društva, ki se ukvarja z namiznim tenisom, pikadom in šahom. Uvedel je dvoransko balinanje – boccia, ki je igra v dvorani s posebnimi žogicami primerne tudi za tekmovalke in tekmovalce, ki ne morejo premikati rok; torej za cerebralce, distrofike in tetraaplegike.
 4. FRANC DONŠA
  ZA USPEŠNO DELO V PLANINSKEM  DRUŠTVU MURA
  Že leta 1987 se je vključil v planinsko društvo, predhodno pa je deloval tudi v nekaterih športnih društvih. Predsednik planinskega društva Mura pa je od leta  1999. Je tudi član medobčinskega društvenega odbora planincev. 
  Deluje tudi v v skupini markacistov Pomurske poti. Veliko je vložil v dejavnost in bil pobudnik in izvajalec številnih pohodov ter hoje iz bogatega programa društva.
 5. TUGOMIR FRAJMAN
  ZA USPEŠNO DELO V ŠPORTNI DEJAVNOSTI

  Ponaša se z vrsto vodilnih funkcij v naših klubih in društvih in sicer je bil:  predsednik Športnega društva Mura, dva mandata predsednik Nogometnega kluba Mura, en mandat predsednik Medobčinske nogometne zveze, pet let je bil v NK Muri  trener mlajših selekcij, en mandat podpredsednik Športne zveze Murska Sobota in v času od 1997 – 2009 celo podpredsednik Nogometne zveze Slovenije. Velik ljubitelj in poznavalec nogometa.
 6. MILAN JERŠE
  ZA USPEŠNO DELO V ŠPORTU IN NOVINARSTVU

  V mladih letih je bil predsednik šolskega športnega društva Enotnost,ukvarjal se je z atletiko in hokejem na travi, kasneje bil nogometaš  v mladinskem in članskem moštvu Mura. Najljubši pa mu je bil šah, osvojil je 3. mesto na srednješolskem državnem prvenstvu,postal je  državni prvak na amaterskem prvenstvu leta 2005,dobitnik priznanja Šahovske zveze Slovenije, nastopil je na simultanki proti svetovnemu prvaku Karpovu. Pripravil je knjigo: "Soboški šah" skupaj z Alojzom Kosom. Veliko svojega dela je vložil v športno poročanje, saj je bil v letih od 2003-2015 športni urednik Vestnika.
 7. TOMISLAV KOLOŠA
  ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V KICBOXINGU
  V Kickboxingu je aktiven že 20 let. Dosegel je tudi status športnika mednarodnega razreda, sedaj deluje kot trener v klubu in tudi v slovenski reprezentanci. Uspešno je vzgojil že vrsto tekmovalcev, ki so uspešni na državnem nivoju David Žibrat in Aleša Bagari.
 8. FRANC KUHAR
  ZA USPEŠNO DELO V ŠAHU

  Zelo aktiven v soboškem Društvu upokojencev, že vrsto let vodi šahovsko sekcijo. So osemkratni prvaki pomurske regije in dvakrat četrti v Sloveniji. Uspešen je pri organizaciji regijskega prvenstva, mednarodnega srečanja štirih dežel Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije – 1. mesto, organizacije posamičnega prvenstva, odlično je sodelovanje z Šahovskim društvom, uspešni so tudi v Delavskih športnih igrah, kjer redno sodelujejo.
 9. TIBERIJ LEBAR
  ZA DOLGOLETNO USPEŠNO DELO V ATLETIKI

  S trenerskim delom se ukvarja že 40 let in dosega uspehe z atleti na šprinterskih in srednjih tekaških progah. Bil j trener vrsti atletov in atletinj: Sonji Roman, Vitu Šiftarju, Damjanu Špuru, Davidu Horvatu, Tini Jureš in Mariji Števanec, ki so se uveljavili na državnem in mednarodnem nivoju. Je avtor niza uspešnih pomurskih in slovenskih atletskih rezultatov.
 10. TEREZIJA MAJERIČ
  ZA USPEŠNO DELO V ŠPORTNI REKREACIJI

  Zaslužna za razvoj Društva za športno rekreacijo Murska Sobota pri zagotavljanju prostorskih pogojev in kadrovske rasti društva. Vrsto let je opravljala finančno poslovanje društva. Je aktivna članica pri organizaciji  programov sekcij, pri prireditvah, akciji: 
  Veter v laseh in seveda v organih društva. Odlikuje jo zavzeto delo in skrb za vključevanje v športno rekreativno dejavnost mladih in starejših.
 11. JOŽE RUŽIČ
  ZA USPEŠNO DELO V PLANINSKEM DRUŠTVU MATICA
  Član planinskega društva Matica od leta 1977. Najprej je bil podpredsednik od leta 1985 naprej pa stalni predsednik društva. Dva mandata je vodil Medobčinski odbor planinskih društev in bil dva mandata v upravnem odboru Planinske zveze Slovenije. Veliko je prispeval k uveljavljanju Pomurske planinske poto, delu z mladimi in izobraževanju vodnikov. Čez tisoč Prekmurcev je vodil na Triglav, izvedel je številne druge pohode, tudi memorialne spuste po reki Muri in je dobitnik številnih planinskih priznanj.

 

Fotogalerija