Koronavirus - Obvestilo športnim organizacijam, zasebnim športnim delavcem in poklicnim športnikom

Nahajate se tukaj

četrtek, 2. April 2020

Spoštovane članice Olimpijskega komiteja Slovenije - združenja športnih zvez! 

Pošiljamo vam informacije o pomembnejših splošnih zadevah pomembnih za vaše poslovanje. Verjamemo, da vam bodo v pomoč.

Predlog “megazakona” vključuje tudi športne organizacije, poklicne  športnike in delavce v športu OKS – ZŠZ se je odzval na predlog Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. 

Veseli nas, da omenjeni zakon vključuje ukrepe tudi za športne organizacije, ki so vsled situacije odpovedale svoje aktivnosti in dogodke ter tako utrpele finančne posledice, ki ogrožajo tudi njihovo prihodnje delovanje.

Pričakujemo pa, da bodo predstavljenim ukrepom “megazakona” sledili ukrepi za normalizacijo delovanja športa po koncu epidemije, ker se bodo posledice epidemije v športu občutile kot v gospodarstvu.

Predlog Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo predvideva ukrepa povračila nadomestila plače in oprostitev plačevanje prispevkov za socialno varnost za zaposlene v športnih organizacijah, zasebne športne delavce in poklicne športnike, saj so v tekstu zakona izenačeni z ostalimi. Zakon, ki bo predvidoma sprejet v sredo, 1. aprila najdete na povezavi.

V veljavi je tudi Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev. Za kreditojemalca po tem zakonu šteje tudi društvo, zavod, ustanova, fizična oseba, ki zaposluje delavce v skladu z zakonom, ki ureja delovna razmerja, ali samozaposlena oseba, ki ima sedež oziroma stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

O ukrepih in uporabi v praksi vas bomo sproti obveščali. 

Športni pozdrav, 

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez