15. soboški tek 2016

Nahajate se tukaj

torek, 31. Maj 2016

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je skupaj z Združenjem atletskih sodnikov Murska Sobota  v soboto 28. maja organiziral ter izvedel že 15. Soboški tek, ki se šteje za točke pomurskega pokala v rekreativnih tekih. Prireditev se je odvijala v  Športnem parku Fazanerija v Murski Soboti. Tekaškega dela prireditve so se udeležili 104 tekači, na pohod pa  se je letos podalo 18 pohodnikov.

Najprej so se na 8 km dolgo pot okrog Murske Sobote ob 15:00 uri odpravili pohodniki planinskega društva Matica in Mura. Tekaški del prireditve pa so pričeli najmlajši udeleženci, ki so se pomerili v  kategorijah baby, U8, U10, U12, U14 in U16. Pozneje je sledil tek članov ter članic na 7,5  in 4,5 kilometrov. Kot zadnji so se pomerili še srednješolci in občani.

Organizatorja sta za vse udeležence prireditve pripravila toplo malico, pijačo in spominsko majico.

Prav tako so prvi trije tekači in tekačice v posameznih kategorijah prejeli spominske medalje, najboljši trije  v skupni razvrstitvi pa tudi pokale in praktična darila.

Tako organizatorja, kot udeleženci so bili zadovoljni z izvedbo prireditve, ki je ob lepem vremenu v Športni park Fazanerija med vsemi kategorijami privabila največ tekmovalcev iz osnovnih šol, ki jih je spremljalo tudi precej navijačev in ostalih navdušencev tega športa.

Fotogalerija: https://photos.google.com/share/AF1QipMlWhAVJyYH0AzhkUvj67cQ0Jg6lIavLqszPQBsARlCbE__VCckY4X2JDquuW_NaA?key=cWJZdGhiMXp6ZkZQbFhHWVhtZC1vOXpvUjUtSHFR